לחמניות תפוח וקינמון

 

 

מרכיבים:

7 כוסות קמח

40 ג' שמרים טריים

2 ביצים וביצה טרופה להברשה

כוס וחצי מים קרים או חלב

3/4 כוס שמן

כף שטוחה מלח

1/3 כוס קמח

חצי כפית קינמון

3 תפוחי עץ

חצי כוס סוכר חום בהיר לקישוט

 

הכנה:

מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ.

יוצקים את המים לקערת הלישה, ומפוררים לתוכם את השמרים.

מוסיפים לקערת המיקסר:קמח, ביצים, סוכר, מלח, שמן, קינמון.

בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה 3-4 דקות לאיחוד החומרים.

מוסיפים את השמן ולשים עד שנבלע בבצק, לשים כ-2 דקות.

מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים דקה נוספת.

מניחים את הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, משהים למנוחה 30 דקות.

בעזרת סכין חדה מחלקים את הבצק ל-20 יחידות. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים שווים.

מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

כ-15 דקות לפני תום ההתפחה, מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מורחים את הכדורים בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר חום בהיר על כל לחמנייה.

מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 15 דקות עד שהלחמניות מוכנות.

 

בתיאבון!

עבור לתוכן העמוד