בישקוטי שקדים ואגוזים

המרכיבים (40-50 יחידות)

:

2 ביצים            )

2 חלמונים

כוס סוכר

2.5 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית סודה לשתייה

גרידה מחצי תפוז / לימון

2 סוכר  וניל

300 גרם אגוזי מלך (ניתן לשלב סוגי אגוזים ושקדים לפי הטעם)

100גרם שוקולד מריר קצוץ

מעט ליקר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים את כל האבקות יחד: קמח, אבקת אפייה, מלח, סודה לשתייה. בעזרת מטרפה מקציפים את הביצים עם החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את הליקר.

מקפלים את תערובת הקמח לביצים המוקצפות ולקראת הסוף מוסיפים את האגוזים והשוקולד.

בעזרת ידיים רטובות יוצרים שתי כיכרות ומניחים באופן מרווח על גבי נייר אפייה..

אופים את הבישקוטי כ-30-35 דקות ואז מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים עוד 15-20 דקות.

מוציאים מהתנור מצננים בצד.

בעזרת סכים לחם, פורסים את הכיכרות לפרוסות בעובי: 0.5 ס"מ  ובאלכסון כדי שהעוגיות ייצאו מאורכות.

מניחים את העוגיות על רשת ומייבשים בטמפרטורה 150 מעלות כ-15-20 דקות

בתיאבון!  

עבור לתוכן העמוד