מרק צח עם כדורי חומוס ועוף

 

מצרכים

לציר העוף:

6 יח' גרון עוף או עצמות גב עוף

1 יח' בצל יבש

2 יח' גזר

2 יח' כרישה – החלק הירוק

1 יח' שורש סלרי

מלח ופלפל שחור גרוס

5 ליטר מים

650 גרם חזה עוף

500 גרם גרגירי חומוס לאחר השריה

1 בצל יבש

מלח, פלפל, כורכום

שורש סלרי

להגשה:

עלי סלרי וגבעולי סלרי צעירים קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

להכנת הציר עוף: בסיר גדול שמים כ-5 ליטר מים, ירקות קצוצים גס, גרונות עוף. מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי, תוך כדי כיפוי ומסננים. מקררים ללילה ומוציאים את שכבת השומן שנקרשה.

במעבד מזון טוחנים את החזה עוף, חומוס ובצל ומעבירים לקערה.

מתבלים את התערובת במלח, פלפל וכורכום. אם התערובת יבשה מדי ניתן להוסיף ביצה לאיחוד החומרים. שומרים בקירור.

יוצרים כדורים קטנים מתערובת החומוס והעוף.

מביאים לרתיחה את ציר העוף ומבשלים את כדורי העוף כ-15 דקות.

מגישים את המרק והכדורים בקערית ומקשטים בעלי סלרי וגבעולי סלרי קצוצים דק.

 

בתיאבון!

עבור לתוכן העמוד