קציצות כרישה וגבינות ומטבל יוגורט

 

מצרכים לקציצות:

6 יח' כרישה – החלק הלבן

150 גרם קשקבל

150 גרם מוצרלה יבשה

2 ביצים

מלח ופלפל גרוס

100 גרם קמח מצה

שמן לטיגון חצי עמוק

 

למטבל יוגורט:

2 יוגורט

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל גרוס

עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

להכנת המטבל מערבבים את היוגורט, השום, המלח והפלפל וצפזרים מעל עירית טריה.

 

פורסים את הכרישה לפרוסות דקות, במעבד מזון בעזרת הדסקית פריסה הדקה,. מבשלים את הכרישה כ-15 דקות בסיר גדול עם מים עד כדי כיסוי ומלח.מסננים את הכרישה וסוחטים אותה היטב משאריות מים. בקערה מערבבים את הכרישה, בגבינות, ביצים, מלח ופלפל. אם התערובת רטובה מדי, ניתן להוסיף מעט קמח מצה. יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ ושומרים בקירור. מחממים בסיר שמן לטיגון חצי עמוק. מצפים את הכדורים בקמח מצה ומטגנים עד להזהבה.

בצלחת מניחים כ-2 כפות מהרוטב ועל זה מניחים את הכדורי כרישה.

 

בתיאבון!

 

 

 

עבור לתוכן העמוד