פטה כבד עוף בליווי רוטב דובדבנים מפופלפל

לפטה כבד:

2 כפות שמן זית

750 גרם כבד עוף נקי ומפורק לאונות

300 גרם שומן מוקשה (שומן אווז, מרגרינה או חמאה)

1 בצל יבש גדול קצוץ

1/2 כוס ברנדי

קורט מלח גס

פלפל גרוס טרי

צ`ילי יבש גרוס

 

רוטב דובדבנים מפולפל:

400 גרם דובדבן מיובש ללא סוכר

750 מ"ל יין אדום יבש

200 גרם סוכר

כ-2 כפות פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

במחבת גדולה ממיסים 100 גרם שומן ומוסיפים את שמן  הזית.

מוסיפים את הבצלים ומאדים למשך מספר דקות עד להזהבה קלה.

מוסיפים את הכבדים ומטגנים מעט מכל צד יש להשאיר אותם עדיין ורודים מעט בפנים.מתבלים במלח, פלפל גרוס וצ`ילי יבש.

מוסיפים את הברנדי ומשלהבים. כאשר הלהבות נכבות מוסיפים את שאר השומן.

משאירים על להבה גבוהה עוד כחצי דקה ומסירים מהאש.

מעבירים למעבד מזון את הכבדים ו הנוזלים שנותרו במחבת וטוחנים לתערובת חלקה.

מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ומעבירים את התערובת לתבנית. מכסים מיד בניילון נצמד. מקררים את הפטה ללילה.

הכנת הרוטב:

בקלחת שמים את היין ו-200 גרם דובדבנים ומבשלים. לאחר כחצי שעה מעבירים את הדובדבנים והיין למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.מסננים את הרוטב מהדובדבנים הטחונים ומחזירים לקלחת.מוסיפים את יתרת הדובדבנים והסוכר ומצמצמים את הרוטב עד לקבלת רוטב סמיך.שומרים בכלי אטום בקירור.

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עבור לתוכן העמוד