פטיפור שקדים ושוקולד

 מצרכים:

3 חלבונים

50 גרם סוכר

40 גרם אבקת שקדים

 

לגנאש שוקולד

200 שוקולד מריר

150 שמנת מתוקה

20 מ"ל ליקר כלשהו או אלכוהול אחר שאוהבים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-100 מעלות. מקציפים את החלבונים והסוכר בעזרת דיסקית הקצפה במיקסר עד לקבלת קצף יציב.מקפלים פנימה את אבקת השקדים.

מעבירים לשק זילוף ומזלפים עוגיות קטנות על גבי נייר אפיה משומן. ניתן גם ליצור תלוליות קטנות בעזרת כפית משומנת.אופים במשך שעה וחצי – שעתיים עד להזהבה והתייצבות.

 

הכנת הגנאש:

מרתיחים את השמנת המתוקה.בקערה שוברים את השוקולד מריר ושופכים עליו את השמנת הרותחת.

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את האלכוהול.

מקררים עד לקבלת תערובת יציבה אך לא קשה מדי.

בעזרת כפית שמים על מחצית מכמות העוגיות מעט מהגנאש שוקולד וסוגרים בעזרת עוגיה נוספת.

לשמור במיכל אטום.

 

בתיאבון!

 

 

 

עבור לתוכן העמוד